Copyright 2020 - zoveelmeer

 

Nieuw logo

Op dit moment zijn de ontwikkelingen voor een nieuw logo voor zoveelmeer volop aan de gang. Het oude logo was een logo wat ik een jaar of vijf geleden, zelf in elkaar gerommeld had. Ik gebruikte daarvoor voornamelijk MS Paint en daarmee kun je niet echt een hele hoge kwaliteit bereiken. Op dat moment was ik niet erg serieus bezig met het logo en daarom was de kwaliteit ook niet echt van belang. Nu wil ik het beter doen en daarom ben ik op zoek gegaan naar iemand die ervaring heeft met het ontwerpen van logo's.

Fiverr.com is hiervoor een geweldige site. Gebruikers van over de hele wereld bieden hun diensten aan, zoals een videoboodschap opnemen, een template voor een website maken of zoals in mijn geval: een logo ontwerpen. Op die site bieden mensen voor vijf dollar hun diensten aan en hoewel je voor vijf dollar natuurlijk niet veel kunt verwachten, wilde ik het toch een keer proberen. Zeker omdat de meeste gebruikers uitgebreidere opties aanbieden voor een hoger bedrag dan de standaard fiver, waar de site zijn naam aan dankt. Ik ben dan ook niet voor de standaard 5 dollar gegaan maar heb gekozen voor een premium pakket met "unlimited modifications" en waarbij je de source files van de logo's krijgt, zodat je ze zelf later kunt bewerken.

Na wat zoeken, kwam ik terecht bij iemand uit Sri Lanka. Zij ontwerpt veel minimalistische logo's en dat is waar ik naar opzoek was. Ik heb haar beschreven waar ik aan zat te denken en naar aanleiding daarvan heeft ze twee ontwerpen gemaakt. Bij het ontwerpen kwam zij met het logo van een vork met een meelworm erop. Hoewel ik dat best leuk vond, vind ik het nog niet de tijd om een logo met een duidelijke verwijzing naar menselijke consumptie van insecten te hebben. Bovendien vond ik het rechter logo met het subtiele wormpje veel leuker. Het font van het tweede logo vond ik ook erg mooi, alleen vond ik het niet erg consistent. Ik heb daarom een aanvraag ingediend om de -v wat scherper te maken en de bovenkant van de m rond te maken en de middelste poot van de m hoger te krijgen. Verder vond ik het erg mooi.

De tweede versie was erg goed. Zij heeft de v en de M mooi aangepast en ook de kleuren wat meer naar mijn wens gemaakt. Goed werk, we zijn er bijna!

 

Omdat ik het logo zonder zwarte achtergrond niet mooi vond heb ik weer een nieuw verzoek gedaan voor een logo met deels een zwarte achtergrond. Als ik dit logo als transparant logo zou plakken op een witte achtergrond, zou ik alleen de geel/oranje letters zien en dat leek me niet mooi. Daarom nog weer een aanpassing voorgesteld. Ik heb zelf in MS Paint het volgende plaatje gemaakt.

 

En hier is dan het eindresultaat:

 

 

f t g m