Copyright 2020 - zoveelmeer

Een eigen bedrijfsruimte

De laatste tijd ben ik opzoek naar een bedrijfsruimte. Enerzijds om de hobby van het insectenkweken te kunnen omzetten in een bedrijf, anderzijds gewoon om ruimte te krijgen in mijn eigen schuur. Op dit moment nemen de stellingen met meelwormenkastjes veel ruimte in en is de opbrengst nog slecht. Al met al heb ik waarschijnlijk meer kosten gemaakt met deze hobby dan het ooit opgeleverd heeft maar ik heb wel ongelofelijk veel geleerd. Al deze kennis zou ik graag inzetten in een eigen bedrijf. De eerste stap hierin was een eigen onderkomen zoeken en dat lijkt nu gelukt.

Mijn buurman en klant van mij, kwam kort geleden naar mij toe en vertelde dat hij een redelijk ruime garage te huur wist op de Oude Barneveldseweg. De garage is niet al te ver van huis, groot genoeg voor het doel wat ik ermee heb en de kosten vallen mee. Interessant genoeg om eens een praatje te maken met de verhuurder en ik kreeg het telefoonnummer doorgespeeld van mijn buurman. Deze verhuurder bleek de in ons dorp welbekende eigenaar van Bokkers Catering in Nijkerk. Ik ben daar een kijkje gaan nemen en al snel had ik het gevoel dat dit de juiste plek voor mij was om mijn eerste bedrijfsruimte te starten.

Met de huur van de garage kreeg ik gelijk een hoop nuttige spullen van de verhuurder en daar kan ik zeker wel wat mee. Het waren onder andere mooie stalen liggers van een palletstelling, houten planken van die stelling en een oude linnenkast die nog in hele redelijke staat was. Van deze stalen liggers kan ik een zoldertje maken en van de linnenkast wil ik het begin van een werkbank maken. Verder moet alles nog vorm krijgen in mijn gedachten en ben ik zeker nog tot begin volgend jaar aan het bouwen. Maar het begin is er.

f t g m