Copyright 2020 - zoveelmeer

Eerste levensbehoeften

De eerste dag in mijn nieuwe bedrijfsruimte was wat onwennig. Daar stond ik dan in een lege garage met alleen een oude linnenkast en een stelling. In den beginne was de aarde woest ende ledig, bedacht ik me. Gelukkig was er al wel iemand die had gezegd "er zij licht" want er hing een grote TL-balk en ik had de beschikking over elektriciteit. Ik kon dus gelijk beginnen. Nu heeft jarenlange ervaring met klussen me geleerd, dat het vaak niet slim is om gelijk aan een project te beginnen en gaandeweg te ontdekken wat je allemaal in welke volgorde moet doen. Toch ben ik wel een beetje zo begonnen.

Het eerste wat ik miste was een plaats om mijn spullen op te leggen.  Wat ik nodig had, was dus een goede tafel of werkbank. Een zoektocht op Marktplaats leverde niet heel veel zinnigs op en dus besloot ik zelf wat te gaan bouwen. De grote linnenkast die met de garage mee kwam, mocht ik van de verhuurder slopen en later kreeg ik ook nog een groot aantal legbladen van een Lundia stelling erbij. Prima materiaal om mijn eerste werkbank te maken, een beetje zonde van de Lundia stelling zelfs, vond ik, maar ach, het was voor een goed doel. Binnen een paar uur had ik een werkbank op mijn hoogte gemaakt en hoewel ik had verwacht dat spaanplaat niet sterk genoeg zou zijn, ben ik heel tevreden over het resultaat. Omdat een spaanplaten werkblad niet fijn is op een werkbank, heb ik de legbladen van de stelling gebruikt als extra laag over het werkblad.

In de garage was geen water beschikbaar. Bij het kweken van meelwormen moet je toch echt regelmatig je handen kunnen wassen en natuurlijk is het ook fijn als je af en toe een bak koffie kunt zetten tijdens het werk. Dat moest dus geregeld worden. Op zolder had ik nog wel een fonteintje liggen, wat ik ooit voor de verbouwing van het toilet had gekocht, maar wat niet paste. Dat fonteintje kon ik mooi gebruiken als wasbank. Bij de kampeerwinkel heb ik een jerrycan, een kraan en een pompje gekocht en met een oude computervoeding heb ik gezorgd voor de nodige spanning om het pompje te laten werken. Ten slotte moest er nog een afvoer komen en die heb ik op een grote emmer aangesloten. Het is wat onhandig omdat ik zowel het schone water als het afvalwater thuis moet vullen en weggooien maar het werkt prima.

Van mijn vrouw en kinderen kreeg ik een Senseo en mokken met het logo van Zoveelmeer erop en op die manier zijn de eerste levensbehoeften vervuld. Het grote project kan beginnen!

Hier nog wat foto's

 

f t g m