Copyright 2020 - zoveelmeer

Muziek in de tent

Op "de zaak" aan de Oude Barneveldseweg waren de eerste levensbehoeften al een tijdje geregeld. Tijd om eens te kijken naar de dingen met lagere prioriteit die het leven wel een beetje aangenamer maken. Muziek hoort daar zeker bij. Soms ben ik namelijk uren bezig in mijn kwekerij(tje) en dan is het wel lekker om wat muziek om je heen te hebben. Nu heb ik thuis een jaar of wat geleden een Marmitek BoomBoom 430 geïnstalleerd en daar ben ik nog steeds heel tevreden over. Dat is een bluetooth muziekontvanger met een ingebouwde versterker. Je hebt naast dit superkleine kastje alleen nog boxen nodig en je kunt vanaf je telefoon verbinding maken en muziek afspelen. Toen ik toevallig op Marktplaats voor een spotprijs zo'n zelfde muziekontvanger tegenkwam, hoefde ik niet lang na te denken en heb ik hem gelijk aangeschaft.

Op zolder hadden we nog wel oude boxen staan en die heb ik uit elkaar gehaald en de speakers heb ik onder de werkbank vastgemaakt. De muziekontvanger heb ik in de werkbank weggewerkt en met een oude mobiele telefoon voorzie ik de ruimte nu van muziek. Thuis heb ik in mijn garage en onder ons afdak altijd webradio aan staan. Dat was ook het idee om op de zaak te doen maar die vlieger ging niet helemaal op. Ik zit op een wat afgelegen plek en daarom ontvang ik geen enkel WiFi-netwerk. Muziek streamen via mijn mobiele abonnement op de telefoon is ook niet de slimste optie en dus moest ik een andere oplossing verzinnen.

Ik heb geprobeerd om via Spotify muziek te downloaden en die daarna offline af te spelen. Dit werkt op zich best ok maar het is wel makkelijk als je gewoon een radiozender aan kunt zetten. Bovendien wil Spotify niet naar de geheugenkaart downloaden maar kan ik alleen kiezen voor het interne geheugen. Dat is met 2 GB intern geheugen ook niet echt een optie. Intussen heb ik de app "offline radio" geïnstalleerd en hoewel die ook alleen naar het interne geheugen downloadt, vind ik dat fijner werken. Ik heb gewoon een paar radio streams de hele nacht laten opnemen en zo heb ik urenlang muziek zonder dat het data kost.

Hé en Buma Sena, als jullie dit lezen met dollartekens in de ogen: helaas, bij mij valt niets te halen. Ik ben de enige persoon die daar werkt en er is niets op tegen als ik naar mijn eigen muziek luister in mijn eigen garage.

 

f t g m