Copyright 2020 - zoveelmeer

Het doek is gevallen

Het doek is gevallen voor Zoveelmeer Insecten. Na drie jaar van hard werken en toch elk jaar een een boekjaar te moeten afsluiten met verlies, is het klaar en gaat de stekker eruit.

Natuurlijk is de passie voor de insectenkweek niet weg en geloof ik er nog volledig in dat het in de toekomst de mogelijkheid heeft om uit te groeien tot een sector van belang in ons land. Alle seinen lijken op groen te staan voor een rooskleurige toekomst. Wetten worden aangepast, eiwitten uit vlees worden schaarser en het besef dat er iets moet veranderen, wordt steeds groter. Insecten kunnen waarschijnlijk al op korte termijn op grote schaal ingezet worden als belangrijke eiwitbron in onze voedselketen. Er zal waarschijnlijk nog veel tijd overheen gaan voordat iedereen meelwormen of maden gaat eten maar de inzet van insecten als veevoer zal niet lang meer op zich laten wachten.

Uiteraard zal ik de ontwikkelingen in de sector nauwlettend in de gaten houden en voor zover het in mijn vermogen ligt, zal ik advies geven aan een ieder die van plan is om hetzelfde avontuur aan te gaan als Zoveelmeer is aangegaan. Ik heb de insectenwereld ervaren als redelijk gesloten, waarin iedereen als een bok op de haverkist blijft zitten als het gaat om delen van informatie. Jammer want we kunnen van elkaar leren en openheid van zaken zou deze mooie sector echt naar een hoger plan kunnen tillen.

f t g m