Copyright 2020 - zoveelmeer

Buffalowormen

Buffalowormen zijn de larven van de buffalokever. Ze worden ook wel mini-meelwormen genoemd maar dit is niet terecht. Het gaat hier om een hele andere soort keverlarven. Buffalowormen zijn ideaal voer voor jonge reptielen en jonge vogels, vanwege hun dunne pantser en hun geringe grootte. Ze zijn met hun twee tot drie centimeter een stuk kleiner dan hun grotere broer, de meelworm. Kenmerken aan deze wormen is hun snelheid. Ze kruipen echt met een geweldige snelheid en voor veel reptielen en vissen maakt het daarom een heel interessant voedseldier. Het is wel verstandig om ze in een voldoende hoge voerbak aan te bieden, zodat ze niet ontsnappen. Ze graven zich namelijk graag een weg in het kurk van de terrariumwand.

Bewaar buffalowormen niet in de koelkast. Als de temperatuur langere tijd onder de tien graden komt, zullen veel buffalowormen dood gaan. Ze zijn wekenlang houdbaar bij kamertemperatuur.

Op dit moment is de kweek van de buffalowormen nog in de experimentele fase. Wij kunnen deze alleen op hele kleine schaal aanleveren.

f t g m